Jak/Gdzie kupić dobre jakościowo reflektory?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Darpek
    Drive
    • 2010
    • 45

a czy ktoś się wybiera do Kryspinowa z okolic nowego sącza??
  • Konrad_wawa
    Ambiente
    • 2008
    • 112

Jakiś czas temu kupiłem reflektor na allegro, nie ukrywam że wybrałem najtańszą aukcję jaka była. Działa dobrze, ale po pół roku plastik zrobił się taki żółty jakby lampa miała 10 lat a nie kilka miesięcy. Wygląda to tragicznie.

Czy macie jakieś doświadczenie w zakupie reflektorów? Gdzie kupić żeby były porządne jakościowo? Czy muszą to być oryginały czy po prostu dobry zamiennik? Będę wdzięczny za namiary i sugestie cenowe.

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Konrad_wawa, Allegro ale szukaj oryginałów lub pytaj u forumowych sprzedawców. jak ma być dobrze to tylko tak, prawie każdy zamiennik w tym przypadku będzie gorszy. szkoda wydawać dwa razy kasę a już jednak musisz. Kup raz a dobrze, naprawdę nie brakuje części na rynku.

Komentarz

• Baka
        Drive
        • 2012
        • 49

witam. sam zastanawiam sie nad zmkana reflektorow na clear z laurin klement.widzialem na allegro zamienniki ale firma ktora je produkuje ma srednie opinie.slyszalem ze dobre jakosciowo sa hella ale nie wiem czy robi do o1 przed liftem. a ty jakie reflektory kupiles?pozdrawiam

Komentarz

• Konrad_wawa
          Ambiente
          • 2008
          • 112

Niestety nie znam firmy która to dziadostwo produkuje, a nie mogę już teraz odszukać aukcji na Allegro w której to kupiłem. W każdym razie jak widać nie opłaca się kierować tylko ceną, bo po paru miesiącach taki reflektor wygląda gorzej niż stary 6-letni oryginał.

Komentarz

• Baka
            Drive
            • 2012
            • 49

Na forum juz wiele osob potwierdzilo ta teze..lepiej kupic uzywany oryginal niz nowy zamiennik..

Komentarz

• bobolino
              Rider
              • 2010
              • 392

Pozostaje jeszcze kwestia, jak długo ten oryginalny reflektor świecił i czy nie ma przypadkiem urwanego jakiegoś zaczepu, co przy powypadkowej sprzedaży poprzez allegro, jest całkiem prawdopodobne.
              Także to nie jest tak, że hop i siup. Trzeba cholernie uważać, a najlepiej samemu wybrać się na szrot i wzrokowo ocenić stan odbłyśnika.
              Każde, nawet najmniejsze zmatowienie na odbłyśniku, czy ślady wilgoci gdziekolwiek, eliminują używany reflektor.
              Dobry, używany reflektor, powinien być sprzedawany razem z żarówką i z niesparciałą gumą, która zabezpiecza go hermetycznie.

Komentarz

• Jarcy$
                Classic
                • 2012
                • 8

Mam na stanie oba reflektory do Octavki. Miały być do mojej przy przekładce zakładane ale przegląd przeszła na "oczkach" z UK.

Reflektory używka, ale za to ori Skody.

Gdyby ktoś, z wypowiadających się w temacie, był zainteresowany piszcie na PM.

Edit: mając na uwadze, że dopiero obczaiłem ostrzeżenie przed oszustami zawierającymi transakcje przez PM zdjęcia ww. światełek i ew. kwestia ceny może pójść również na forum, ale to już na Kupie/Sprzedam żeby Adminów nie denerwować :P
                Even I would walk through the valley of shadows I shall fear no evil 'cause I am teh meanest motherfucker in this valley.

Komentarz

• Baka
                  Drive
                  • 2012
                  • 49

Jarcy$, ale ty masz do wersji po lifcie czy przed liftem?

Komentarz

• Jarcy$
                    Classic
                    • 2012
                    • 8

Baka jako Skodowy świeżak odpowiem tak... do rocznika 2002 więc na moje po lifcie już.

Mam rację?

Sorki za tak prozaiczne pytania, ale do tej pory siedziałem dwa lata za sterem A4 i tylko tym modelem się do tej pory mocniej interesowalem.

Jak chcesz to na momencie mogę im cyknąć fotkę i wrzucić tutaj...

[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 15:49 ]
                    W sumie wrzuce fotki "oczek" od razu... gdyby któs byłby zainteresowany lepszą jakością foto, tudzież rozmiarem niech poda mi mail na PM.

[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 16:39 ]
                    BTW jest na nich naklejka z nadrukiem :

6563/ 11. 04. 2001

To jak na moje oprócz daty ich wyprodukowania również nr partii.

Jeśli ktoś jest/będzie zainteresowany... let me know.
                    Załączone pliki
                    Even I would walk through the valley of shadows I shall fear no evil 'cause I am teh meanest motherfucker in this valley.

Komentarz

• bobolino
                      Rider
                      • 2010
                      • 392

Zamieszczone przez Jarcy$
                      Mam na stanie oba reflektory do Octavki. Miały być do mojej przy przekładce zakładane ale przegląd przeszła na "oczkach" z UK.
                      Oj Jarcy$ - pisz wszystko, co tam masz "na stanie" do Skody, co się będziesz rozdrabniał!

>>Octavki, oczkach, cyknąć, używka<< - skąd my to znamy...

ps.
                      Zdjęć reflektorów nie robi się z lampą błyskową, bo g... widać.

Komentarz

• Jarcy$
                        Classic
                        • 2012
                        • 8

bobolino ""na stanie" jak to ująłeś z delikatnie wyczuwalną nutką ironii mam tylko "oczka", które dla Ciebie mogę nazwać tym razem "świeczkami"... No chyba, że masz zamiar przerzucać kiere na prawą stronę, żeby Ci wygodniej było wyprzedzać w UK, to mogę Ci zaoferować parę plastików z wnętrza, żebyś od razu środkową konsole spasował no i oczywiście tapicerki przednich drzwi... a i prawie bym zapomniał o napędzie wycieraczek...również z angielskiej wersji i jednym z pedałów.

A skąd, Wy, bobolino znacie, czy kojarzycie "cyknąć", "oczka" itp to już, Wy, wiecie najlepiej...

Kupiłem to auto po przekładce z całym dobrostanem angielskich plalstików i reflektorami na Europę.

A co do zdjęć reflektorów z lampą to dzięki za konstruktywną uwagę, bo nie wiedziałem, że pogarsza ona jakość zdjęć tegoż osprzętu.

W razie czego mogę załączyć kilka ujęć reflektorów bez flasha przy świetle pokojowym, jeśli komuś by to pomogło.

Komentarz

• bobolino
                          Rider
                          • 2010
                          • 392

Skończ Jarcy$ pierdzielić głupoty, ok?
                          To ile tych twoich samochodów marki Skoda przeszło przeglądy z zezem?
                          Więc po kiego ch... podpisujesz reflektor białą kredką? Nie możesz się połapać w ilości Skód, które miałeś z zezem?

I co to kutwa jest "OKTAWIA" na reflektorze!?

Następny reflektor do sprzedania podpiszesz "AŁUDI"? i napiszesz na forum Audi, że jeździłeś całe życie Skodą Oktawiom?

A ić w 3,14 zdu...

Komentarz

• Jarcy$
                            Classic
                            • 2012
                            • 8

bobolino nie wiem o co Tobie chodzi...?! Sam zacząłeś wysuwać jakieś insynuacje pod moim adresm, a teraz masz pretensje do mnie, że się odgryzam, a jakiś półgłówek na reflektorach, które dostałem w cenie samochodu razem z innymi elementami wyposażenia napisał Octavia tak jak to słyszy... to raz

Nie pisałem nigdzie, że jeździłem całe życie Audi, a pisałem o ostatnich dwóch latach...to dwa

Co do aut "z zezem" to nie wiem jak wygląda sprawa z przeglądami, ale ja ze sobą woże jeden zrobiony na mój samochód na "okręgówce" tytułem "Badanie techniczne przed pierwszą rejestracją na terytorium RP", w którym uprawniony diagnosta stwierdza, że pojazd spełnia wszystkie wymagania określone wobec pojazdów w art. 66 ust. o ruchu drogowym, do tego zabieram ze sobą jeszcze w podróż polskie OC, angielski MOT oraz V5C wraz z tłumaczeniem oraz umowe kupna sprzedaży bo auto jest dalej na angielskich rejestracjach... to trzy

Konkluzja jaka nasuwa mi się na koniec bobolino to to, że zostałeś mocno zraniony nabyciem obecnego albo jednego z poprzednich pojazdów przez jakiegoś nieuczciwego handlarza albo jesteś jednym z tych nieuczciwych sprzedawców i wszystkich innych mierzysz swoją miarą... to po czwarte

[ Dodano: Pią 14 Wrz, 12 22:23 ]
                            a tak pozatym bobolino ja swoją Octavie nabyłem już po przekładce i po przeglądze...to po piąte

Komentarz

• bobolino
                              Rider
                              • 2010
                              • 392

Dobra, chłopie, nie produkuj się:

Jarcyś
                              "Badanie techniczne przed pierwszą rejestracją na terytorium RP", w którym uprawniony diagnosta stwierdza, że pojazd spełnia wszystkie wymagania określone wobec pojazdów w art. 66 ust. o ruchu drogowym, do tego zabieram ze sobą jeszcze w podróż polskie OC, angielski MOT oraz V5C wraz z tłumaczeniem oraz umowe kupna sprzedaży bo auto jest dalej na angielskich rejestracjach..

Konkluzja jaka nasuwa mi się na koniec bobolino to to, że zostałeś mocno zraniony nabyciem obecnego albo jednego z poprzednich pojazdów przez jakiegoś nieuczciwego handlarza albo jesteś jednym z tych nieuczciwych sprzedawców i wszystkich innych mierzysz swoją miarą

Po kiego ch... wymądrzasz się w tym temacie, zamiast umieścić ogłoszenie o sprzedaży reflektorów w odpowiednim miejscu na tym forum?

A twoja "konkluzja" jest z dupy wzięta, bo ja kupiłem nowe auto.

Komentarz

• Jarcy$
                                Classic
                                • 2012
                                • 8

bobolino rzeczywiście, nie będe się produkował... widzę, że i tak Ty zawsze najmądrzejszy, nejlepszy etc. etc. etc.

I po żadnego chu... Ty !@#$ nie wymądrzam się... czytaj ze zrozumieniem chociaż to co sam piszesz

Komentarz

• Le-Ce
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1313
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

Konrad_wawa,

Co prawda moja Adelaida jest przedliftowa, ale już ponad 1.5 roku śmigam na zakupionych DEPO ala L&K, oczywista szkło :szeroki_usmiech i nie mam powodów do marudzenia, bo przy dobrych żarówkach (Osram Nigt Breaker chyba plus :?: ) świecą znośnie, aczkolwiek nie ma porównania do zenonów :diabelski_usmiech
                                  Zakupiłem je na Aledrogo u sprzedawcy z Bydgoszczy i mogę je z czystym sumieniem polecić. Na przeglądzie nie stwierdzono żadnych uchybień w ich świeceniu.
                                  Jeśli będziesz zainteresowany to namiar podam Ci na PW.
                                  Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• ahmed799
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6871
                                    • Ford

W Bydgoszczy jest dobry sklep z częściami zamiennymi gdzie robią zakupy wszystkie warsztaty blacharskie. Kolejka zawsze taka, że trzeba spokojnie odstać ok godziny, można próbować tel ale też trzeba cierpliwości. Fachowa obsługa doradzi Tobie w temacie, ale jak już ja bym szukał dobrych ori używek. Sam kiedyś kupiłem na forum za 400 zł jak robiłem sobie lifta
                                    Tu masz namiary na ten sklep http://www.auto-lampy.bydgoszcz.pl/

филип
                                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

Pracuję...